Centre ressource de la transition écologique

Kenniscentrum voor de ecologische transitie

Resource centre for the ecological transition

 

EVENEMENTEN

 
Apéro Moules - Frites durable et local
CCM
Nuit Blanche, édition 2019 à Tour & Taxis
Parckfarm T&T
Village de l'écho
Rue de la Clé
Les règles, ce cadeau!
Molleke
Atelier - Cuisine anti-gaspi à base d'invendus
Molleke
Balade nature - Reconnaissance plantes sauvages avec Hierba Buena
Parckfarm
Atelier : Création de macérat et baume avec les plantes du parc
Molleke
Nettoyage au naturel : vaisselle, lessive et tutti quanti
Molleke
Atelier : Se lancer dans le Zero déchet !
Molleke
Atelier anti-gaspi: techniques de séchage et sels arômatisés
Parckfarm
Les règles, ce cadeau!
Parckfarm
Atelier - 3 lessives maison avec Molleke
Serre de Parckfarm
Conférence - Se lancer dans le Zéro Déchet avec Zero Waste Belgium
Serre de Parckfarm
Découvrir Molleke - Activités, Boutique et Café
Serre de Parckfarm
J'ai raté l'ouverture du mercredi...
Serre de Parckfarm
Pop-up d'ouverture de Molleke!
Serre de Parckfarm
Fête du parc!
Parckfarm

wie zijn we?

Molleke is een Kenniscentrum voor de ecologische transitie in Brussel. Een project dat volledig gewijd is aan de promotie en verspreiding van een duurzamere levensstijl.

 

De basisgedachte van het project is om een fysieke plaats te bieden die zal dienen als een middel om te komen tot een manier van leven die meer respect heeft voor de wereld en zichzelf.

 

Bij Molleke kun je kennis vinden en delen, ecologische praktijken uitproberen en jezelf uitproberen en uitrusten met kwalitatief hoogstaande duurzame goederen. Dit alles onder één dak in het hartje van Brussel!

 

Learn . Share . Grow

Kennis- en informatie-uitwisseling zijn volgens ons belangrijke instrumenten voor gedragsverandering. Ons doel bij Molleke is om een manier van leven minder schadelijk voor de planeet begrijpelijk en toegankelijk te maken voor iedereen.

Laten we samen actie ondernemen! Ons motto: leren, delen en samen groeien. Voor ons eigen bestwil maar vooral voor dat van toekomstige generaties.

1 plek, 4 dimensies

Informatie & opleiding

Kom nieuwe praktijken ontdekken of deel uw kennis: kennismaking met zero afval, workshops voor de productie van ecologische schoonmaak- of verzorgingsproducten, basiskennis van tuin-technieken, creatief naaien, voedseloverschotpro-jecten en nog veel meer...

winkel

Met alles wat u nodig heeft om een minder verspillend en milieu-vriendelijk leven te leiden. Thuisverzorgings-producten, cosmetica of de basisingrediënten om uw eigen producten te creëren. Daarnaast vindt u een selectie van inspirerende boeken in het Nederlands, Frans en Engels.

Hapjes en drankjes. Een plek waar menselijke interactie en duurzaamheid thuis zijn. Van de keuze van de producenten of het voorgestelde menu tot de service ter plaatse. Alles wordt op een circulaire manier uitgedacht met het doel om zo min mogelijk afval te produceren.

plateform

Een ontmoetings- en uitwisselingsplatform voor overgangs- en zero-waste factoren in België. Molleke wil bestaande en opkomende netwerken ondersteunen door ze zichtbaarheid en ruimte te bieden.

 

Een echte springplank en burgerplatform: kom en deel informatie, producten of concepten via een conferentie, een demons-tratie of een workshop.

café

 
 

onze naam

Molleke betekent 'kleine mol'. Onze naam benadrukt dit kleine zoogdier, dat vaak niet geliefd is bij liefhebbers van "mooie" tuinen. Toch speelt het een belangrijke rol in het ecosysteem! De mol heeft dankzij zijn lange galerijen een voorkeur voor luchtige en vruchtbare grond en reguleert het aantal insecten en naaktslakken omdat hij zich ermee voedt. Net als deze "schaduwwerkers", verspreidt de beweging van ons project kennis die soms onbekend is en waarden die vaak worden vergeten.

 

Hoe kunnen we opnieuw nadenken over hoe we op een duurzame manier met ons ecosysteem omgaan? Hoe beginnen we met de ecologische transitie? We willen wat "boerenverstand" terugbrengen in ons dagelijks leven! Om terug te keren naar kennis die het milieu en zichzelf respecteert.

 

Dus.... waarom beginnen we niet met het graven van onze galerijen en het uitbreiden van onze netwerken?

het team

Een dynamisch team van drie projectleiders die elkaar ontmoetten op Parckfarm Tuin en Taxis, een sociale en stedelijke boerderij gelegen in Molenbeek, Brussel.
 
Het is door de verschillende activiteiten rond duurzame voeding en landbouw in de stad dat er een vriendschap is ontstaan. Ze werken nu al meer dan twee jaar samen aan verwante projecten die de stadslandbouw en duurzame voeding promoten.
 
Samen kunnen ze een drietalige dienst aanbieden (Frans, Engels en Nederlands) en bovenal goede momenten van plezier. 

 

Contact

Openingstijden

vanaf 8 mei!

Woensdag  15u00 - 20u30

Donderdag 15u00 - 20u30

Zaterdag     10u00-13u00

De serre van Parckfarm (Farmhouse) is toegankelijk vanaf de Jubilélaan. Toegang via de Jubilébrug

 

Bus 88 en 89 van de MIVB, halte Schelde
en De Lijn.

Pannenhuis Metro.

Station Villo Bockstaellaan

 
  • Instagram

@mollekecentreressource

  • Facebook Social Icône

@mollekecentreressource

Pop-up

Dit ambitieuze project loopt al meer dan een jaar. In 2019 kwam het eindelijk tot leven als een 2 maanden durende pop-up store in de stadskas (Farmhouse) van de vzw Parckfarm Tour et Taxis in Molenbeek.

 

Het is in dit centrum van de stedelijke oase dat we u zullen verwelkomen en inlichten wat Molleke is en kan worden in de toekomst.

 

We wachten op u in onze pop-up store om deze unieke plek van ecologische transitie in Brussel te voeden. Kom en deel je ideeën en wensen.

Openingstijden vanaf 8 mei!

Woensdag  15u00 - 20u30

Donderdag 15u00 - 20u30

Zaterdag     10u00-13u00

 

Copyright © 2019 Molleke - Alle rechten voorbehouden. Teksten en foto's gepubliceerd op deze website zijn niet vrij van rechten. Reproductie zonder toelating is verboden

CONTACT

Molleke ASBL

64 rue de la Poudrière
1000 Bruxelles

hello@molleke.com

TVA BE 0742.816.201

IBAN BE70 7340 4780 3225

Copyright © 2019 Molleke - Tous droits réservés.
Les textes et photos publiés sur ce site ne sont pas libres de droits.
Toute reproduction sans autorisation est interdite.

  • Instagram
  • Facebook